Szeretetteljes JÓALVÓS karácsonyt!

 

 Advent utolsó napjait éljük, kézzelfogható a szeretet és melegség körülöttünk - lassan megérkezünk. Tudom, hogy sokunknak zaklatott és hajtós ez a néhány nap - én is pörgetem rendesen - épp ezért írok néhány egyszerű, de hasznos dolgot az ünnepi esték, délutánok kapcsán. Hogy jobban, pihentetően aludj majd, s mosolygósabban, frissebben ébredj - hogy jobban érezd magad:

 

 1. Ne stresszelj!
Ha hiszed, ha nem akkor is csenget az angyalka, ha marad két adag mosatlan vagy három helyett csak kétféle sütit sütsz - hidd el, nem ezen múlik! Engedd el magad, készülődj  örömmel és ZENÉVEL - igen, mert megnyugtat, jóérzéssel tölt el és könnyebben megy a munka mellette -, fogd be a párod és a srácokat is. Ne légy mártír, hagyd ezt most - készüljetek együtt, örömmel!
Hidd el, ha felszabadultan, gondtalanul telik a napod, az este is sokkal fényesebb és álmod is könnyebb, pihentetőbb lesz - élj vele!

 

 2. Figyelj a vacsira!
Semmi vész, ha a karácsonyi vacsora 8-9, sőt akár 10 körül aktuális - elvégre ünnep van, s nem mindennap vétkezel. Amire jó, ha figyelsz: koffeint - kávét, csokit, feketeteát, kakaót és kólát - és alkoholt csak módjával fogyassz és ha nehéz, zsíros, fűszeres volt az ünnepi menü, akkor mozogj utána - nem muszáj ám autóval menni az éjféli misére, vagy a vendégségbe...
Ha most csodálkozol, hogy mi ütött belém, miért nem teszem fel a "7után szigorúan tilos vacsizni" lemezt, megmondom: mert lelked, közérzeted és persze JÓalvásod szempontjából sokkal többet ér egy szeretetteljes, baráti-családi körben jóízűen elköltött karácsonyi vacsora bármiféle altatónál, stresszoldónál - s ez tény, nem vélemény.

 

 3. Adj magadnak este 1órát!
A 3 varázslatos este legalább egyikén ha teheted, adj magadnak egy kerek órát. Engedj egy kád illatos, habos fürdővizet - ha nincs otthon habfürdő, cseppents pár csepp olivaolajat vagy egy pohár tejszínt a vízbe -, s közben készíts egy bögre finom teát. Merülj a párolgó vízbe, fogd a tenyerébe a bögrét, s kortyolj egyet! Dőljön hátra, hunyja le a szemét…1…2…3… - élvezd, ahogy a meleg körbejárja és ellazítja tested - készülj az üdítő alvásra!
Vihetsz a kádba magaddal könyvet, magazint, vagy a kedvenc zenéid - élvezd a meleget és a finom semmittevést - működik!

 

 4. Élvezd, hogy nem csörög a vekker!
Reggel lustálkodj bátran, olvasgass, heveréssz - engedd el magad! Ha nincs szabott programod, miért ne nézhetnél a srácokkal mesefilmet pizsamában, vagy társasozhatnátok egész nap?!
Nálunk néhány éve van egy ilyen pizsamás nap, amikor nem főzünk és csinálunk semmi mást, csak együtt vagyunk, játszunk és olvasunk - idén is nagyon várjuk :) - próbáld ki!

 

És bár van még számtalan ötletem és tippem, most ennyi - a többit jövő karácsonykor :). A fentiekkel és teljes szívvel kívánok a magam és a Naturhome teljes csapata nevében békés, szeretetteljes karácsonyt, sok-sok pihentető alvást és bőségben, egészségben gazdag, boldog újesztendőt!

 Köszönjük, hogy velünk vagytok, a sok-sok levelet, visszajelzést, kérdést, észrevételt - sokat jelent nekünk, köszönjük!

 

Szép ünnepet, szeretettel,

Gyöngyi
a naturhome szépálom-felelőse

 

 

fotók: innen és naturhome

 

Ha szeretnél értesítést a következő írásról, itt add meg a címed: www.naturhome.hu/alvas-magazin

 

 

Ünnep

Nagyon jó 5leteket adtál, bár tudja az ember, el is felejti a nagy rohanásban, hogy így is lehet... Megfogadom, holnap irány a kád 1 órára, karácsonyi zenékkel. Úgy is egész nap főzök-sütök, rám fog férni.

Re: Ünnep

Ez az Panda! :)
Bízom benne, hogy sokan lassítanak egy kicsit, hisz ez az ünnep erről is szól.

Szép estét,
Gyöngyi

KÖSZI A JÓKIVÁNSÁGOT,MEG AZ

KÖSZI A JÓKIVÁNSÁGOT,MEG AZ ÖTLETET MEGFOGADOM A TANÁCSAIDAT.
BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT ÉS BOLDOG EREDMÉNYEKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK.

Re: KÖSZI A JÓKIVÁNSÁGOT,MEG AZ

Mi köszönjük és boldog új évet! :))