Gerincdoktor ágybetét:
a 3 testőr, akik együtt gondoskodnak
gerinced és pihentető, JÓ éjszakád
védelméről
 

  Hátfájással, gerincproblémával küzdők
fokozott figyelmébe!
 

Te is találkoztál már azzal a "jó tanáccsal", hogy fájós háttal jó kemény padlón, parkettán érdemes éjszakázni, hogy reggelre hűlt helye legyen a fájdalomnak? A helyzet az, hogy van akinél valamelyest segít a kemény fekhely, többségünk azonban összetörten és reményvesztetten ébred a spártai nyoszolyáján. Vajon miért? 

A válasz egyszerűbb, mint gondolnád! Ahhoz, hogy az éjszakai pihenés során testünk regenerálódni, megújulni tudjon, biztosítaniuk kell gerincoszlopunk tehermentesítését, hiszen a hát-, nyak- és derékfájást szinte minden esetben épp a gerinc kóros elváltozása, deformálódása okozza.

 

A legkézenfekvőbb módszer gerinced tehermentesítésre

Azt mindnyájan tudjuk, hogy gerincünket nem álló- és ülőhelyzetre "tervezték", hanem négykézlábon járásra, a hátfájás tehát tulajdonképpen egyidős a kétlábon járással. A csigolyáinkat elválasztó porckorongok, mint állandó mechanikai igénybevételnek kitett lengéscsillapítók dolgoznak, kopásuk, elhasználódásuk óhatatlan, többnyire ez okozza fájdalmainkat. Az úszás, masszázs és egyéb aktivitások mellett nagy szolgálatot teszünk gerincünknek, ha időről-időre tehermentesítjük azt.

A tehermentes gerinc azt jelenti, hogy a test teljes felületén dinamikusan alátámasztott, a gerincoszlop helyzete vízszintes és az alátámasztás eredményeképp gerincünk semmilyen terhet nem visel. Az alátámasztás, vagyis a fekhely kulcsfontosságú tehát éjszakáink minősége és gerincünk egészsége szempontjából.

 

Nézz szembe a tényekkel: ha rossz ágyat választasz, vacakul is alszol

Szerinted, melyik az ideális megoldás - a kemény vagy a puha ágy a jobb?!
Vegyük előbb a kemény ágy esetét: ha fekhelyünk kemény, akkor gerincünk meggörbül, mintegy "S" alakot vesz fel a kemény alátámasztás hatására, hiszen oldalfekvés esetén a váll és csípő, hanyatt fekve pedig a hát és fenék részek nyomódnak, míg a köztük lévő gerincszakasz "lóg", támasz nélkül marad. Nem jobb a helyzet puha ágy esetén sem, mert ott meg a fent említett testrészeknél túlzottan besüpped az ágy, gerincünk ismét alátámasztás nélkül marad alvás közben - "U" alakban hajlik meg.

Fekvésmódok

Ha veled is előfordult már, hogy kitaposott ágyadon ébredve reggel keserves kínok közt másztál ki az ágyból - akkor tudod, miről beszélek

A probléma mindkét esetben - puha és kemény esetén - ugyanaz: gerinced deformált, s már apró eltérések, kisebb gerincdeformitás estén is jelentkezhet a hát- és derékfájás, nyakmerevség, csípőízületi fájdalom vagy akár keringési zavarok. Ennek következtében garantált a nyugtalanul átforgolódott, álmatlan éjszaka, és reggelre a kialvatlan, durcás és fájdalmas ébredés.

 

Neked is fáj a hátad? Felejtsd el! - ezzel menni fog

Megoldást olyan dinamikus alátámasztást nyújtó ágy jelent, mely épp annyira nyomódik a kijjebb álló (váll, csípő) tesztrészek alatt, hogy a gerinc vízszintesbe kerüljön, s az így kialakuló optimális testhelyzet lehetővé teszi az ideális pihenést, alvást, regenerálódást.

Jó hír tehát minden derék - és hátfájással küzdő olvasónak! - igen,  akár Neked is! A gerinc - és derékfájás többé nem ok a reggeli kialvatlanságra, mert van olyan ágybetét, mely a hátfájósok számára biztosít tökéletes pihenést, fájdalommentes ébredést.

 

Gerincdoktor, az ágybetét, melyen újra úgy alszol majd, mint kisbaba korodban, reggel pedig úgy pattansz fel róla, hogy "ide nekem az oroszlánt"!

A Gerincdoktor ágybetétrendszer egy olyan hármas egységből álló rendszer, mely teljesen tehermentesíti gerincedet, s biztosítja tested számára a tökéletes pihenést.

 

 Ez a hármas egység, az ágykeret belsejében elhelyezkedő, de fizikailag attól teljesen különálló Gerincdoktor rendszer három eleme: a tartókeret, a duplasoros lécesbetét és a biomatrac.

 

Bioágyad sava-borsa, a lécesbetét - vele friss és energikus az ébredés

Gerincdoktor egybetét az ágykeretbenEnnek a hármas egységnek legfontosabb eleme a lécesbetét. Azért a legfontosabb, mert speciális, duplasoros kialakításának köszönhetően a felső lécsor rugalmasan követi a test vonalát, alátámasztja annak minden pontját, biztosítva ezzel a pihentető és regeneráló alvás legfontosabb feltételét, a tehermentesítést. Ha testünk, s gerincünk a pihenés ideje alatt tehermentes, akkor az azt jelenti, hogy nincsenek feszülési pontok, nem zsibbad el a karom, vagy a vállam, nem "akadozik" a vérellátás, nem kényszerülök alvás közben többször fekvési pozíciót váltani, magyarán nem forgolódom, hanem nyugodtan, hosszan tudok mély álomban aludni.

Mialatt a felső lécsor támaszt, addig az alsó lécsor, melynek lécei konzolosan túlnyúló tartóként fekszenek a tartókereten, továbbítják a terhelést a keretnek. Nagyon fontos, egyedülálló tulajdonsága a lécesbetétnek - szemben más gyártók léceivel -, hogy az alsó és felső lécsor rugalmas testekkel - ún. latexcsíkokkal van kapcsolva, azaz folyamatosan együtt dolgozik. Gyakorlatilag ennek következtében képes dinamikusan biztosítani a test alátámasztását, s az így kialakuló folyamatosan optimális testhelyzet védi a gerincet és lehetővé teszi az ideális pihenést, alvást, regenerálódást.

Ez az utolsó mondat nagyon fontos, kérlek, olvasd is el még egyszer!

 Motoros ágybetétA lényeg tehát, hogy gerincedet ez az ágybetét folyamatosan tehermentesen, egyenesben tartja, így nem rögzülhet és válhat idülté a napközbeni rossz testtartásnak, kényelmetlen cipőnek, a kicsit több nasi miatti túlsúlynak - és még sorolhatnám minek - köszönhető gerincdeformitás.

Egy kis kitérő: épp a fentiek okán óvok mindenkit például a vízágytól. A vízágy, ha belefekszünk, testünk lenyomatát, akár egy gipszöntvény őrzi. Semmi esély arra, hogy az esetleg már kialakulóban lévő, pici eltérések normál helyzetbe kerüljenek, megakadályozva a további probléma kialakulását. Sokszor hajlamosak vagyunk lebecsülni a gerinc fontosságát, pedig nem szabad, hiszen számos ideg, mirigy, szövet és szerv felett karmesterkedik, egészségünk egyik sarokköve - oda kell figyelnünk rá!

 

Szép álmaid és kényelmed záloga, a matrac

 MatracstúdióA Gerincdoktor lécesbetétjét és tartókeretét már ismered, ismerkedj meg a biomatrac előnyeivel is. A matrac szerepe ebben a 'jól összeszokott csapatban' a kényelem biztosítása. Ha csupán a lécesbetétre feküdnél - megtehetnéd, mint ahogy súlyos gerincproblémákkal küzdők meg is teszik, csupán gyapjúderékaljat tesznek a lécesre, hogy minél intenzívebben tudjon alakulni a gerincük -, tehát ha a pőre lécekre feküdnél, nem éreznéd jól magad, mert az első fordulásnál beszorulna a könyököd két léc közé, és túl keménynek, fapadosnak találnád fekhelyed. A matrac, ha jól és személyre szabottan van megválasztva, igazi ággyá, kényelmes és komfortos fekhellyé alakítja a szuper gerincformálót.

A biomatrac kiválasztásánál, illetve a számodra ideális, személyre szabott ágybetét összeállításánál szaktudásunk és több éves tapasztalatunk áll segítségedre. Csupán néhány kérdés alvási szokásaiddal, és Veled kapcsolatban, s pontosan fogod tudni, hogy számodra, a Te tested és gerinced számára melyik matrac, milyen ágybetét az ideális.

 

Megörökölted a kigödrösödött biedermeyer hálógarnitúrát?

Hurrá! Szerencsés vagy, hogy ilyen gyönyörűséggel büszkélkedhetsz, s nem kell lemondanod így sem a pihentető, JÓ alvásról. Meglévő ágy ágybetétjét, bármekkora méretben elkészítjük. Ne aggódj, menni fog - készítettünk már betétet faragott oroszlánlábas, barokk baldahinos csodába is.

 

Külön matracon?! Szó se' róla!

Franciaágy esetén mindig két ágybetét egységet javasolunk - egyet Neked és egyet a párodnak. Hogy miért? Mert akkor tud a betét éjszaka Érted, a Te gerinced egészségéért dolgozni, ha Te fekszel rajta. Nem beszélve arról, hogy attól, hogy pároddal szeretitek egymást, nem biztos, hogy egy súlycsoportba is tartoztok. "Két külön ágybetét?- Szó sem lehet róla!" - Neked is ez jutott eszedbe? Tartasz tőle, hogy ezáltal "eltávolodtok" egymástól? Ne aggódj! Gondoskodtunk róla, hogy ne legyen rés közöttetek: mivel a betétek egy ágykeretben vannak elhelyezve, így nem tudnak szétcsúszni, tehát nem lesz lyuk közöttetek! De ha ez ügyben további biztonsági tényezőket szeretnénk beiktatni - arra is van mód!

 

Ágybetét és biomatrac egészségpénztári finanszírozással

Ha egészségpénztári tag vagy, akkor feltétlenül érdemes megismerkedned az ágybetéttel, mert az ORKI által bevizsgált és regisztrált orvostechnikai eszköz. Ez a minősítés - azon túl hogy garantálja számodra, hogy egészséged érdekében a legjobb eszköz mellett döntesz -, azt is jelenti, hogy 2007. június 1. után, az egészségpénztári szolgáltatásokat érintő jogszabályváltozást követően is SZJA mentesen, a pénztár általi teljes finanszírozással tudod megvásárolni betétrendszered.

 

Kedvet kaptál?
Kérd a Gerincdoktor ágybetétet itt, MOST!